۱۳۹۲ مرداد ۱۳, یکشنبه

بامیه




بامیه

آرد 132 گرم ( 1 پیمانه )
تخم مرغ 2 عدد 
آب 250 میلی لیتر ( 1 پیمانه )
روغن جامد 2 قاشق سوپ خوری
شربت 2 قاشق سوپ خوری( در صورت تمایل )
پودر پسته برای تزئین 

برای تهیه شربت بار ( شربتی که بامیه را توی آن قرار می دهید ) اینجا کلیک کنید .



ابتدا روغن جامد و آب و شربت ( اگه می خواهید بامیه تان تیره تر شود کمی شربت توی دستور خمیر بریزید. )
 حالا مواد را روی حرارت قرار دهید همینکه آب جوش آمد همه آرد را یکجا به مواد توی قابلمه اضافه کنید و شروع کنید به هم زدن تا خمیر کمی سفت شود و از ظرفتان جدا بشه ... 
هم زدن خمیر کمی مشکل است چون خیلی سفت است و به مدت 10 تا 15 دقیقه خوب هم بزنید تا آب خمیر حسابی تبخیر بشه . ( دلیل خوب هم زدن اینه که وقتی بامیه را پختید داخلش خمیری و سفت نمی شه ) حالا زیر حرارت را خاموش کنید و بگذارید تا خمیر ولرم شود بعد تخم مرغ اول را به خمیر اضافه کنید
با دست خوب هم بزنید تا تخم مرغ به خورد خمیر بره و بعد تخم مرغ دوم را اضافه کنید و باز با دست خوب ورز بدهید تا این تخم مرغ هم کاملا به خورد خمیر بره......

حالا توی قیف را یک ماسوره شیار دار بگذارید و داخل قیف را با مواد بامیه پر کنید . . 
توی یک ماهیتابه بزرگ مقداری روغن بریزید. 
حالا قیف را فشار دهید و مقداری از خمیر را توی روغن بریزید. نیازی نیست روغن داغ باشه تا بامیه ها را توش بندازید بعد از اینکه بامیه ه را توی روغن انداختید ماهیتابه پر روغن را روی حرارت بکذارید و اجازه بدید تا بامیه ها خوب سرخ شود.
وقتی رنگ کاراملی کم رنگ به خود گرفت از توی روغن درآورید و توی شربت گرمی که تهیه کرده بودید بریزید. و همه را با هم توی شربت فرو ببرید تا بصورت یکدست شربت جذب کنند . بعد از توی شربت درآورده و توی یک صافی بگذارید تا شربت اضافه آن خارج شود و بعد نوش جان کنید ....pegah

نکته: شربت باید حتما گرم باشه نه داغ وگرنه بامیه هاتون شل میشه .

نکته: خمیر بامیه نباید زیاد سفت و نباید زیاد شل باشد . اگه سفت بود یک عدد تخم مرغ را هم بزنید و کم کم به خمیر اضافه کنید اگه مثل دستور بالا مو به مو اجرا کنید همین 2 تخم مرغ کافیست .  

نکته : این مقدار مواد که دستورشو نوشتم حدود 500 گرم یا نیم کیلو بامیه میده .

نکته: بقیه شربت اضافی را توی یخچال نگه داری کنید من برای درست کردن زولبیا ازش استفاده کردم.

نکته:در صورت تمایل می توانید از زعفران هم توی شربت استفاده کنید وقتی که شربت 20 دقیقه جوشید همراه با جوهر لیمو به شربت اضافه کنید. ( من استفاده نکردم )

نکته : معمولا برای بامیه های بیرون کمی شربت گلوکز به شربت بار اضافه می کنن که باعث تردی بامیه ها میشه .....

نکته : حتما نباید روغن داغ باشه و بامیه را توش بندازید بعد از اینکه بامیه ها را توی روغن انداختید ماهیتابه را روی حرارت قرار بدید و اجازه بدید تا بامیه ها سرخ شه..

نکته : برای پر رنگتر شده بامیه ها کافیه آنها را بیشتر تو روغن سرخ کنید و یا از 1 قاشق شربت بار توی دستور بامیه مثل من استفاده کنید.

۶ نظر:

  1. mahshari be khoda to pegah jun

    پاسخحذف
  2. سلام و ممنون

    فقط اگه دسترسی‌ به روغن جامد نداشته باشیم می‌شه چیزی جایگزین کرد؟

    یعنی‌ اگه روغن مایع استفاده کنیم بامیه‌ها چه شکلی‌ می‌شه؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام .... من خودم تا به حال از روغن مایع استفاده نکردم ولی بیشتر دوستان از کره هم استفاده کردن به نظر من روغن جامد بهترین گزینه است :)

      حذف
  3. سلام.خلی ممنون پگاه جون.برای من مزه ی حلوا گرفته یکم.دلیلش جی میتونه باشه؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم جالب بود شاید خوب بوی خامی آرد رو توی دیگ نگرفتید :)

      حذف